Incremental Counter

Nauwkeurig en eenduidig positie bepalen van machineonderdelen en bewegingsassen in uiteenlopende toepassingen is onder meer mogelijk met de incremental counters van tsb-bescom. Een incremental counter is een incrementele encoder – oftewel een verplaatsingsopnemer – die per omwenteling een vast aantal elektrische of optische pulsen afgeeft. Het aantal getelde pulsen (vandaar de naam incremental counter) is een maat voor de afgelegde hoek of weg.

Werking
De werking met optische signalen berust op een codeschijf of een liniaal die zich tussen een lichtbron en een aantal fotogevoelige elementen beweegt. Kenmerkend voor incremental counters is het feit dat zij de relatieve positie geven ten opzichte van een gespecificeerd nulpunt.Incremental counters van Emeta
Incremental counters van Lenord+Bauer
Toerentalsensoren van Lenord+Bauer

Over tsb-bescom
tsb-bescom levert u alle apparatuur op het gebied van positiemeting, hoekmeting en motion control; van incremental counter tot servosysteem en van display tot motion controller. Wij voeren alleen de beste merken in ons assortiment. Maak gebruik van onze knowhow; wij denken met u mee over de beste technische oplossingen voor uw machines en besturingen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over incremental counters kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of een mail sturen naar info@tsb-bescom.nl. Wij zijn ook bereikbaar op (0316) 250 800.